Tidligt i morges, onsdag d. 6. februar, sluttede dette års Rally Monte Carlo Historique med de to sidste specialstrækninger i de lange knives nat. Syv danske deltagere startede for en lille uge siden fra henholdsvis Bad Homburg iTyskland, Reims i Frankrig og Athen i Grækenland.

De første dage i Årets Rally Monte Carlo Historique har været præget af snekaos, med fire aflyste specialstrækninger ud af i alt 15. Mange deltagere blev fanget af sneen, og fik derfor en dårlig start på årets største historiske rally. Biler på tværs af vejen, snemængder der ikke kunne forceres og små ture i grøften, dog uden væsentlig materiel skade, ramte også de danske deltagere. To af de syv danske biler blev ramt af tekniske defekter der ikke kunne repareres på stedet, så de måtte udgå.

Inden de overhovedet var kommet i gang, måtte Hans Kolby Hansen og Jan Østergaard trække sig ud af løbet med gearkasse/trækaksel problemer. På fjerdedagen var det Kenneth Simonsen og Otto Kristensens tur. Også er var det et trækakselproblem. På 14. specialstrækning, den første på de lange knives nat, måtte Lars Hindsgaul og Arne Pagh desuden kapitulere. En tur ud i naturen forhindrede dem i at komme videre, så de måtte opgive at komme i mål.

På trods af genvordighederne, er det en flok glade og tilfredse kørere, som onsdag morgen står på havnen i Monaco. Vejrliget kan man ikke lave om på, så det bliver et rally der vil gå over i historien, som et ”tilfældighedernes rally”. Heller ikke tekniske defekter er man altid herre over.

På trods af de manglende topresultater i år, skinner glæden igennem hos de fire danske deltagere, som kom i mål en tidlig morgen i Monaco. Resultatmæssigt blev det ikke det rally, som deltagerne drog hjemmefra med forhåbningerne om. Alle var dog, ved mål, enige om at det har været et godt og lærerigt rally, hvor man har fundet detaljer, som skal justeres og arbejdes med til fremtidig deltagelse i det krævende rally.

De gennemførende danske deltageres slutplacering blev:

Nr. 18 – Toni Hansen og Per Brodersen.
Nr. 109 – Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen
Nr. 147 – Per Vilslev og Erik Andersen
Nr. 210 – Poul Hellmers og Carl Hellmers.