At de danske deltagere fra Team Fynske Bank Danmark, havde valgt Assens som start by for deres pre-start, fik torvet i byen til at summede af lyden af både historiske biler, og af stemmerne fra det talrige fremmødte publikum.

Imellem kl. 10:00 og 12:00 var der aktivitet med åbne motorhjælme. Det gav mange gode snakke med alle de fremmødte, som både havde spørgsmål til kørerne, og var kommet for at ønske dem god tur til det franske, hvor Rally Monte Carlo Historique starter fredag den. 2. februar.

Underholdningen var i top for både børn og voksne. Mande stemmer fra en lokal vokalgruppe, snobrødsbagning og varm cacao arrangeret af spejderne, en konkurrence hvor man kunne vinde en tur i en rallybil til et af sæsonens Hill Climbs, rygende varm kaffe og vinsmagning hos Vin Specialisten på torvet, var nogle af de mange tilbud den formiddag i Assens.

Kl. 12:00 sendte borgmester Søren Steen Andersen, med to minutters mellemrum, bilerne afsted på en tur igennem byen og ud i oplandet, så kørerne havde mulighed for en sidste test af bil og udstyr. Den 31. januar vender de fleste næsen sydpå, hvor de starter Rally Monte Carlo Historique 2018 fra henholdsvis Bad Homburg i Tyskland og Reims og Monaco i Frankrig. Forskellige startsteder lyder lidt mærkeligt, men det er et levn fra fordums tid, hvor der var start i flere europæiske byer fra nord til syd.

Der er store forventninger til de danske kørere fra Team Fynske Bank Danmark, da flere af deltagerne fra teamet tidligere har gjort sig gældende i toppen af feltet, når resultatet efter fem dages hårde udfordringer er gjort op. Når deltagerne kommer i mål i Monaco natten imellem den 6. og 7. februar, vil vi se årets resultater.

Med stor applaus, blev deltagerne sendt ud på årets største eventyr med 314 deltagere fra hele verden.