For både kørere og tilskuere i Rally Monte Carlo Historique, blev lørdag den 3. februar 2019 en dato de nok vi huske længe. Stort set hele det danske team, Team Fynske Bank Danmark, havde før løbet ønsket et løb præget af sne. Rally Monte Carlo Historique 2019 har består af i alt femten specialstrækninger, hvoraf de seks skulle have været afviklet når dagens etape var afsluttet.

Det kom ikke til at holde stik. Tre af dagens fire specialstrækninger måtte aflyses på grund af voldsom snefygning, som ikke engang de ellers kraftige sneplove i området kunne hamle op med. Den ene specialstrækning der blev afviklet først på dagen, krævede desværre også sine ofre. En del måtte se sig selv sidde fast i snemasserne, blot de ramte få centimeter fra de spor der var i sneen. Under fygesneen var der mange steder blank is, så selvom man mente at have fast dækfæste, kunne bilen pludselig hoppe af sporet.

Blandt de seks tilbageværende deltagere, var det blot to mandskab, som undgik at sidde kortvarigt fast i sneen.

Kenneth Simonsen og Otto Kristensen kom igennem dagens specialstrækning uden uheld, og slutter på en flot 2. plads. Per Vilslev og Erik Andersen lykkedes også med dagens mission. Toni Hansen og Per Brodersen mistede lidt tid på specialstrækningen, både ved at indhente langsomt kørende konkurrenter, men også ved at møde en modkørende sneplov, som det tog lidt tid at passere.

Både Lars Hindsgaul / Arne Pagh i Fiat 128 Coupé, og Henrik Bjerregaard / Kristian Flensbak Jørgensen i Ford Escort RS 2000, måtte en tur i grøften, efter at vinterdækkene greb fast i fastkørt sne i vejkanten. Brødrene Poul Hellmers og Carl Hellmers i Alfa Romeo Guilia måtte en tur i en snedrive, og måtte indkassere et større tidstab.

Når dagens resultat gøres op, ligger de danske deltagere fra Team Fynske Bank Danmark således placeret:

Nr. 73 – Start nr. 257 – Kenneth Simonsen og Otto Kristensen – 2.570 point
Nr. 97 – start nr. 80 – Toni Hansen og Per Brodersen – 3.600 point
Nr. 209 – Start nr. 169 – Per Vilslev og Erik Andersen – 21.430 point
Nr. 211 – Start nr. 259 – Lars Hindsgaul og Arne Pagh – 21.530 point
Nr. 220 – Start nr. 168 – Per Bjerregaard og Kristian Flensbak Jørgensen – 22.140 point
Nr. 257 – Start nr. 171 – Poul Hellmers og Carl Hellmers – 34.730 point

I morgen, mandag den 4. februar, køres der fire specialstrækninger på sammenlagt 92 km. i Drome distriktet.