Både i VM-hastighedsrallyet Rally Monte Carlo og i Rally Monte Carlo Historique, er de høje pas i Rhone de Alpes blevet legendariske. Col d’Echarasson (1146m), blev i årets Historique kørt to gange, dels som mandagens første specialstrækning, og løbet syvende, og dels som dagens 4 specialstrækning som løbets tiende. Med 8 km i meget sne, var udfordringen stor helt fra tidlig morgenstunden på Col d’Escarasson.

Også dagens to øvrige, Col de Menee (1402m) og Col de Prayet (1197m) var i år for størstedelens vedkommende dækket af sne.

Selv om de danske deltagere ikke er vant til sne, er det hvert år på ønskesedlen, når der laves tilmelding til Rally Monte Carlo Historique. Når man ser på resultaterne fra dagens strabadser på de glatte bjergveje, er det tydeligt at se hvorfor. Dagens resultatliste taler for sig selv.

Når resultaterne fra dagens 4 specialstrækninger lægges sammen med de første 6 kørte specialstrækninger fra lørdag, søndag og mandag, ser resultatlisten rigtigt godt ud for de danske deltagere.

De ligger efter dag tre på disse placeringer i løbet:
Nr. 7, Toni Hansen og Per Brodersen, 220 point
Nr. 40, Kenneth Kruse Simonsen og Otto Kristensen, 1510 point
Nr. 65, Henrik Bjerregaard og Kristian Flensbak, 2.780 point.
Nr. 88, Per Vilslev og Erik Andersen, 3.980 point.
Nr. 115, Søren Bunk og Jakob Knudsen, 8.860 point
Nr. 125, Henrik Møller-Nielsen, 11.760
Nr. 155, Lars Hinsgaul og Arne Pagh.

Tirsdag er sidste dag i årets Rally Monte Carlo Historique. Her venter der to specialstrækninger, på turen fra Valence, hvor bilerne har stået i Parc fermé for natten. Der startes tidligt ud med endnu en legendarisk specialstrækning, Saint Nazaire le Desert løbets 11. specialstrækning, hvor der er start kl. 07.00. Derefter køres den sidste specialstrækning, op over Col de Perty inden deltagerne fra midt på eftermiddagen ankommer til Monaco.

Efter nogle timers pause, starter den største udfordring i årets Rally Monte Carlo Historique. De lange knives nat truer de mange dygtige chauffører. To specialstrækninger i de højeste bjerge i baglandet til Nice og Monaco står for tur. Først køres den 50 km berømte strækning, som går over Col de Turini i 1604 meters højde. Derefter følger den mest frygtede strækning i løbet. Det er Route des grandes Alpes, som er kendt for både sne og tåge om natten.

Når feltet i løbet af de sene nattetimer, natten imellem tirsdag og onsdag når i mål i Monaco, skulle der gerne stå danskere på sejrspodiet, og gerne på øverste trin.