Fredag aften, den 2. februar, blev årets Rally Monte Carlo Historique skudt i gang under en meget kraftig regnbyge. Alle de danske deltagere var klar til at indtage de sydfranske bjergveje. Med smil på læben, tog de fat på nattens strabadser, da de blev sendt afsted på den lange tur fra Reims til Bourgoin Jallieu lidt nord for Grenoble.

I Bourgoin Jallieu, var der en kort pause, hvor bilerne blev monteret med det GPS-udstyr der sørger for at måle, at bilerne befinder sig på rette sted på rette tidspunkt. Allerede tidligt søndag morgen, startede deltagerne ud på første etape af Rally Monte Carlo Historique. Det var en kort dag på kontoret, akkompagneret af flot vejr med høj sol, krydret med lidt lette snebyger ind imellem. To specialstrækninger skulle køres, på tilsammen 56 kilometer. Den første var meget glat af is og sne, mens den anden nærmest var helt tør og fri for is og sne.

Da alle deltagerne var i mål i Valence kl. godt 19, kunne dagens regnskab gøres op. Alle 7 danske deltagere er kommet godt fra start, selvom et enkelt mandskab havde lidt tekniske udfordringer.

Rankinglisten efter der første to specialstrækninger viser disse resultater for de danske deltagere:

Nr. 38 – Lars Hindagaul, Assens og Arne Pagh, Middelfart
Nr. 43 – Kenneth Kruse Simonsen,  og Otto Kristensen
Nr. 68 – Henrik Bjerregaard, Monaco og Kristina Flensbak, Aarhus
Nr. 71 –  Toni Hansen, Horsens og Per Brodersen, Lem St. ved Ringkøbing
Nr. 113 – Søren Bunk, Skanderborg og Jakob Knudsen, Skanderborg
Nr. 202 – Henrik Møller-Nielsen, Allingåbro og Martin Møller-Nielsen, Allingåbro
Nr. 225 – Per Vilslev, Hillerød og Erik Andersen, Virum

Mandagens etape bliver en af de hårde. Allerede den første specialstrækning, som starter kl. 8:05 en times kørsel fra Valence, er længere end lørdagens to strækninger tilsammen. Søndagen byder på flot natur i Ardéche. I alt skal der køres 363 km, hvoraf de 150 km er specialstækninger.

Er man interesseret, kan liveresultaterne fra løbet dagligt følges på:
rallyliveresults.com/historique/